susanne zingt spreekt en geeft les

Susanne Mink – Workshop zingen volgens de Lichtenberger Methode

Susanne Mink – Workshop zingen volgens de Lichtenberger Methode

Wanneer: 15 september 2019 @ 10:45 – 11:45 Waar: Het Lokaal
Het Lokaal Workshops

Wat gebeurt er in mijn lichaam als ik zing en spreek? Hoe kan ik een mooi stemgeluid laten ontstaan? Onze stem laat veel van ons horen, zien en voelen! Ik vind het leuk om te zingen en les te geven.

Ik ben als mens en leraar open, vrolijk, fantasievol en positief ingesteld en vind voor iedereen een persoonlijke weg om vrijer te zingen en te spreken. Voor elke zanger en spreker die bij mij komt zingen ontwikkelen we samen een traject dat je verder brengt. Geen traject is hetzelfde. Mocht je met eigen repertoire voor je koor of als solist aan de slag willen dan kan dat. Onervaren en ervaren sprekers en zangers zijn welkom! Je kunt ook je instrument meenemen.

Ik werk graag met de Lichtenberger® Methode voor toegepaste stemfysiologie omdat zij de lichamelijke kant van het zingen belicht. In de workshop laat ik je ervaren hoe makkelijk en natuurlijk zingen is. We doen eenvoudige stemoefeningen en zingen gelijk een meerstemmig lied, zin in?

______________________________________________________________________________

Vrouwen zingen met Susanne

klinkende ballonnen
 • Twee keer in de maand zingen en stemexperimenteren wij met veel plezier.  Zangervaring is niet nodig, wel nieuwsgierigheid!
 • In het eerste deel van de ochtend besteed ik aandacht aan stemvorming. Samen doen wij ontdekkingen  met allerlei stemoefeningen  en komen we tot een mooie groepsklank,  een vol en stralend geluid! Wil je dat ook? Na een korte pauze zingen wij meerstemmige liederen uit verschillende  landen en tijdperken.
 • De Lichtenberger® Methode voor toegepaste stemfysiologie belicht de lichamelijke kant van het zingen, die je helpt om je stem beter te gebruiken en te begrijpen . Vaak is minder druk en minder adem nodig.
 • Zing natuurlijk, vreugdevol,  vrij en authentiek!  Samen zingen is makkelijk, jezelf en de ander horen verrijkt en vervult.
 • Najaar 2019
 • Data: vrijdag 10.00-12.00 vrouwengroep
 • 27 september             11 en 25 oktober               
 • 08 en 22 november     06 en 20 december
 • Kosten: € 175,= inclusief koffie, thee en lekkers
 • Waar: De Instee Zuidsingel 45a in Amersfoort

______________________________________________________________________________

bloemen juni 2012

Zomerliederen zingen

In de prachtige Theetuin Heyligenberg ervaren wij de zomer puur. We luisteren naar het gezoem om ons heen en liggen in het gras, genieten van de ontspannen klank die ontstaat. We zingen evergreens, canons en eenvoudige meerstemmige liederen. We hebben tijd en ruimte voor zomerse ontmoetingen bij koffie, thee en taart. Zit het weer toch tegen? Dan zingen we in de kas.

Van harte nodig jullie ik uit voor deze muzikale zomermiddag. En neem vooral je kind, moeder, man, vader, buur, oma of opa mee!

Zondag 23 juni 2019 van 14.30 tot 17.00 uur Heiligenbergerweg 1A, Leusden (tweede ingang Lockhorsterweg)

Een vrijwillige bijdrage is welkom, koffie, thee en lekkers kun je in de Theetuin kopen.

Graag aanmelden: 0612051929 of susannemink@hetnet.nl

______________________________________________________________________________

maart 3 2014 007

Lenteliederen zingen

In de prachtige Theetuin Heyligenberg lokken we de lente en zingen de tulpen uit de grond! Samen genieten we van de ontspannen klank die ontstaat door het zingen van eenvoudige meerstemmige liederen en van vrolijke ontmoetingen bij koffie, thee, paaseitjes en ander lekkers. Zit het weer toch tegen? Dan zingen we in de kas of een tent.

Van harte nodig jullie ik uit voor deze muzikale lentemiddag. En neem vooral je kind, moeder, man, vader, buur, oma of opa mee!

Zondag 24 maart 2019 van 14.30 tot 17.00 uur Heiligenbergerweg 1A, Leusden (tweede ingang Lockhorsterweg)

Een vrijwillige bijdrage is welkom, koffie, thee en lekkers kun je in de Theetuin kopen.

Graag aanmelden: 06 12051929 of susannemink@hetnet.nl

Wat nog komt in de Theetuin:
23 juni zomerzang!

_____________________________________________________________________________

IMG-20160921-WA0002

Zingen met Susanne en Lichtenberg

In het najaar van 2019 zing ik één keer in de twee weken op vrijdag in de Instee in Amersfoort met 12 vrouwen.

Wij ontdekken onze stem, leren haar beter kennen en komen tot een vol, mooi en stralend geluid. Mijn inspiratie vind ik in de Lichtenberger® Methode. De oefeningen die we doen stimuleren je eigen stemgebruik, je zingen en het met elkaar zingen. Het waarnemen van jezelf en naar elkaar luisteren staan centraal.  Zo zal ik stemvorming combineren met het aanleren en zingen van meerstemmige liederen uit verschillende landen en genres. Leuk als je zelf muziek inbrengt. Deze groep is voor vrouwen die zin in zingen hebben zonder naar een presentatie toe te werken en er is nog plek voor nieuwe zangeressen. Wij zingen een keer in de twee weken op vrijdag ochtend.

najaar 2019: vrijdag 10.00-12.00
27 september             
11 en 25 oktober
8 en 22 november
6 en 20 december

Voor verdere informatie zie Blog

______________________________________________________________________________

januari tot juni 2018

Zangworkshop: Inspiratie en Adem: Op vrijdag 6 oktober 2017 heb ik een zangworkshop gegeven waarin het thema Adem centraal stond.
Inspiratie is een ander woord voor inademen van lucht van buiten naar binnen en het betekent ook bezieling. Expiratie is de beweging van lucht uit de longen naar buiten en betekent ook beëindiging.
Om te leven, te zingen en te spreken hebben wij lucht nodig. Hoe gaan wij met onze adem om. Moeten wij adem ‘halen’ of ademen wij vanzelf? Hoe is het om bewust te ademen of het vanzelf te laten gaan? Welke invloed heeft ons ademen op zingen en spreken?

Workshops:

 • Lichtenberger zangworkshop over Ontvangen en Zenden 08 april 2017 met Damaris Kort in de Instee in Amersfoort
 • Lichtenberger zangworkshop Ontvangen en Zenden met Damaris Kort in Alkmaar op 17 maart 2017
 • Lichtenberger zangworkshop over Ontvangen en Zenden met Damaris Kort  27 januari 2017  in de Instee in Amersfoort
 • Introductiedagen  stemvorming volgens de Lichtenberger ® methode 20 augustus in Amersfoort en 8 oktober met Damaris Kort in Alkmaar
 • Zelfbewustzijn & Stembewustzijn, een klinkende coachgroep in Amsterdam
 • Leiderschap en stembewustzijn voor RCE, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, in Amersfoort, september 2016
 • workshop voor team fysiotherapeuten september 2016
 • workshops voor familie en bijzondere andere groepen

susannemink@hetnet.nl

0031 6 120 51 929