susanne zingt spreekt en geeft les

bloemen juni 2012 Zomerliederen zingen

In de prachtige Theetuin Heyligenberg ervaren wij de zomer puur. We luisteren naar het gezoem om ons heen en liggen in het gras, genieten van de ontspannen klank die ontstaat. We zingen evergreens, canons en eenvoudige meerstemmige liederen. We hebben tijd en ruimte voor zomerse ontmoetingen bij koffie, thee en taart. Zit het weer toch tegen? Dan zingen we in de kas.

Van harte nodig jullie ik uit voor deze muzikale zomermiddag. En neem vooral je kind, moeder, man, vader, buur, oma of opa mee!

Zondag 23 juni 2019 van 14.30 tot 17.00 uur Heiligenbergerweg 1A, Leusden (tweede ingang Lockhorsterweg)

Een vrijwillige bijdrage is welkom, koffie, thee en lekkers kun je in de Theetuin kopen.

Graag aanmelden: 0612051929 of susannemink@hetnet.nl

Wat nog komt in de Theetuin:

22 september herfstzang!   22 december winterklanken!

maart 3 2014 007Lenteliederen zingen

In de prachtige Theetuin Heyligenberg lokken we de lente en zingen de tulpen uit de grond! Samen genieten we van de ontspannen klank die ontstaat door het zingen van eenvoudige meerstemmige liederen en van vrolijke ontmoetingen bij koffie, thee, paaseitjes en ander lekkers. Zit het weer toch tegen? Dan zingen we in de kas of een tent.

Van harte nodig jullie ik uit voor deze muzikale lentemiddag. En neem vooral je kind, moeder, man, vader, buur, oma of opa mee!

Zondag 24 maart 2019 van 14.30 tot 17.00 uur Heiligenbergerweg 1A, Leusden (tweede ingang Lockhorsterweg)

Een vrijwillige bijdrage is welkom, koffie, thee en lekkers kun je in de Theetuin kopen.

Graag aanmelden: 06 12051929 of susannemink@hetnet.nl

Wat nog komt in de Theetuin:

23 juni zomerzang!   22 september herfstzang!   22 december winterklanken!

 

februari 2016 034

Zingen met Susanne en Lichtenberg

Wat gebeurt er in mijn lichaam als ik zing en spreek? Hoe kan ik een mooi stemgeluid laten ontstaan? Wíe zingt en spreekt er eigenlijk? Onze stem laat veel van ons horen, zien en voelen!

De Lichtenberger® Methode voor toegepaste stemfysiologie, belicht de lichamelijke kant die je helpt om je stem beter te begrijpen. De oefeningen maken je bewust van je stem. Je leert je spreek- en zangstem gezond te gebruiken, wat je meer mogelijkheden tot eigen expressie geeft. Zingen en spreken worden makkelijk en vreugdevol; vrijer en authentieker. Tevens leidt een dieper stembewustzijn tot meer zelfbewustzijn, betere afstemming op je eigen gedachten en emoties, een tevredener lichaam.

januari-juni 2019

Voor de data  en verdere informatie zie Blog.

IMG-20160921-WA0002

Zingen met Susanne en Lichtenberg

Wij ontdekken onze stem, leren haar beter kennen en komen tot een vol, mooi en stralend geluid. Mijn inspiratie vind ik in de Lichtenberger® Methode. De oefeningen die we doen stimuleren je eigen stemgebruik, je zingen en het met elkaar zingen. Het waarnemen van jezelf en naar elkaar luisteren staan centraal.  Zo zal ik stemvorming combineren met het aanleren en zingen van meerstemmige liederen uit verschillende landen en genres. Leuk als je zelf muziek inbrengt. Deze groep is voor vrouwen die zin in zingen hebben zonder naar een presentatie toe te werken en er is nog plek voor nieuwe zangeressen. Wij zingen een keer in de twee weken op vrijdag ochtend.

september tot december 2018

Augustus 2 009

Zingen met Susanne en Lichtenberg 

Het komend half jaar zing ik een keer in de twee weken op vrijdag in de Instee in Amersfoort met 12 vrouwen. Wij experimenteren met onze stemmen om tot een vol, mooi en stralend geluid te komen. De oefeningen die we doen stimuleren je eigen zingen en het met elkaar zingen.  Het waarnemen van jezelf en naar elkaar luisteren staan centraal.  Zo zal ik stemvorming met het zingen van meerstemmige liederen  combineren. 

januari tot juni 2018

Zangworkshop: Inspiratie en Adem: Op vrijdag 6 oktober 2017 heb ik een zangworkshop gegeven waarin het thema Adem centraal stond.
Inspiratie is een ander woord voor inademen van lucht van buiten naar binnen en het betekent ook bezieling. Expiratie is de beweging van lucht uit de longen naar buiten en betekent ook beëindiging.
Om te leven, te zingen en te spreken hebben wij lucht nodig. Hoe gaan wij met onze adem om. Moeten wij adem ‘halen’ of ademen wij vanzelf? Hoe is het om bewust te ademen of het vanzelf te laten gaan? Welke invloed heeft ons ademen op zingen en spreken?

Workshops:

  • Lichtenberger zangworkshop over Ontvangen en Zenden 08 april 2017 met Damaris Kort in de Instee in Amersfoort
  • Lichtenberger zangworkshop Ontvangen en Zenden met Damaris Kort in Alkmaar op 17 maart 2017
  • Lichtenberger zangworkshop over Ontvangen en Zenden met Damaris Kort            27 januari 2017  in de Instee in Amersfoort
  • Introductiedagen  stemvorming volgens de Lichtenberger ® methode 20 augustus in Amersfoort en 8 oktober met Damaris Kort in Alkmaar
  • Zelfbewustzijn & Stembewustzijn, een klinkende coachgroep in Amsterdam
  • Leiderschap en stembewustzijn voor RCE, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, in Amersfoort, september 2016
  • workshop voor team fysiotherapeuten september 2016
  • workshops voor familie en bijzondere andere groepen

susannemink@hetnet.nl

0031 6 120 51 929