susanne zingt spreekt en geeft les

augustus-september-2015-045-e1547120326757.jpg

Met de Lichtenberger® methode vinden wij ons natuurlijke en lijfelijke zingen en spreken.
Wij doen ervaring en kennis op over de fysiologie van de stem en de samenhang met ons hele lichaam. Dit heeft direct een positieve invloed op onze stem.

De methode biedt stemoefeningen aan om de werking van ons strottenhoofd te begrijpen en te ervaren. Ze betrekt onze zintuigen, ons lichaam en onze gedachten wereld bij het zingen en verbindt deze met elkaar. Zingen en spreken wordt makkelijk, natuurlijk en toenemend moeiteloos. Ademhaling gaat vanzelf en luisteren wordt een tweede natuur. Door minder controle op onze stem uit te oefenen krijgt de stem ruimte voor haar natuurlijke zelfregulatie. Ze mag vrij samenwerken met het lichaam, de zintuigen en de geest wat haar groeipotentieel aanspreekt en bevordert. Zo wordt zingen een lichamelijke klankervaring, zonder prestatiedruk. We ontdekken en ervaren hoe we het natuurlijke netwerk in ons lichaam kunnen verbinden en dat we onze stem op een gezonde manier kunnen gebruiken.

De Lichtenberger® methode werkt vanuit heldere, wetenschappelijke inzichten. Ze is een concrete zang pedagogiek, waarin de zanger en ‘vragen stellen’ en stimulerende oefeningen centraal staan.

Wil je meer weten:  Lichtenberger Institut