susanne zingt spreekt en geeft les

augustus-september-2015-045-e1547120326757.jpg

In mijn lessen ontdek je meer over je natuurlijke en lijfelijke zingen en spreken.
Je doet ervaring en kennis op over de fysieke kant van je stem en de samenhang met je hele lichaam. Ik bied je stemoefeningen aan om de werking van je strottenhoofd in je lichaam beter te begrijpen en te ervaren. Dit heeft direct een positieve invloed op je stemgeluid.

Door minder controle op onze stem uit te oefenen krijgt de stem ruimte voor haar natuurlijke zelfregulatie. Ze mag vrij samenwerken met het lichaam, de zintuigen en de geest wat haar groeipotentieel aanspreekt en bevordert. Zo wordt zingen een lichamelijke klankervaring, zonder prestatiedruk.

Je ontdekt en ervaart hoe je het natuurlijke, fysieke netwerk in je lichaam kunt verbinden en dat je je stem op een gezonde manier kunt gebruiken. Je stem wordt voller, stralender en je ontwikkeld meer resonantie en volume. Jij als individu en zanger staat centraal.

In mijn lessen haal ik mijn inspiratie uit de Lichtenberger® methode. Deze werkt vanuit heldere inzichten over de mogelijkheden van de stem, die zij in jarenlange, wetenschappelijk onderzoek hebben uitgediept.

Wil je meer weten:  Lichtenberger Institut