Mijn moeder zong altijd! De Lichtenberger®methode voelt voor mij aan als thuiskomen, omdat ik beter begrijp wat zingen is en hoe ik mijn stem kan ontwikkelen.

Over mij

Van jongs af aan was ik met muziek en zang bezig. Ik speelde piano, dwarsfluit, leerde mezelf gitaar spelen en zong daarbij.
Ruim dertig jaar geleden verhuisde ik naar Amersfoort om muziektherapie te gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht (Middeloo). Zang werd mijn grootste passie. Ik heb mijn stem bij verschillende zangleraren geschoold.
Na mijn studie ben ik werkzaam geweest als muziektherapeut en later in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als groepsbegeleider en activiteitenbegeleider.
Ik zong in het Amersfoorts Kamerkoor, in diverse kwartetten, Trio Sofietje en in projectkoren. Daarnaast gaf ik zangles en dirigeerde ik koren.
Nu geef ik met veel voldoening en plezier zangles, stemvorming en zangworkshops aan groepen en koren.

Mijn fascinatie in de stem en mijn wens om mijn stem nog verder te ontwikkelen heeft mij in 2005 naar het Lichtenberger Institut in Duitsland gebracht. Deze manier van zingen en les geven spreekt mij zeer aan. In 2008 startte ik met de opleiding tot zanglerares die ik in april 2016 afrondde. Ik ga nog steeds regelmatig naar het Institut voor verdieping en bijscholing.